Hoe verloopt je behandeling?

Bij De Gezonde Zaak starten we altijd eerst met een kennismakingsgesprek om te kijken of we een klik met elkaar hebben. Daarna nodigen we je uit voor een uitgebreid specialistisch onderzoek (met medisch specialist, psycholoog, fysiotherapeut) op 1 dag en stellen we de diagnose. Direct na het onderzoek plannen we met jou het traject dat op korte termijn start. Het behandeltraject varieert van 6 tot maximaal 18 weken. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek tot het behalen van je persoonlijke doelstellingen duurt gemiddeld 5 maanden en lukt ons in 96% van de gestarte trajecten. Je krijgt na afronding van een traject nog nazorg en we plannen terugkom activiteiten om hetgeen je bij ons hebt geleerd vast te houden en de mensen nogmaals te ontmoeten waarmee je dit resultaat hebt bereikt.

 

Persoonlijke behandeltraject
Na het kennismakingsgesprek overlegt het team en wordt er een diagnose gesteld. Deze diagnose en je persoonlijke behandeltraject worden weer met je besproken. Het traject brengt een positieve beweging op gang met natuurlijk ook als doel minder klachten, maar ook nieuwe energie. Wij stellen samen jouw doel vast en gaan dan samen aan het werk om dit doel te realiseren. En we hebben goed nieuws voor je: 96% van onze cliënten behaalt het beoogde doel!

 

Werk als hulpmiddel voor je herstel

Wanneer het mogelijk is zullen we je werk nadrukkelijk betrekken in de behandeling. Om meerdere redenen. Werk is voor veel mensen een belangrijke energiebron. Als je niet kunt werken mis je het sociale contact met collega’s, mis je structuur in het leven en sommige mensen voelen zich zelfs nutteloos als ze niet kunnen werken. Wanneer het verzuim te lang duurt kunnen dit belangrijke belemmerende factoren zijn geworden voor je herstel.

Maar werk kan ook een belangrijke stressbron zijn. Als je op je werk steeds op je tenen moet lopen, problemen hebt met bepaalde collega’s of je moeite hebt met je grenzen aangeven, is het terugkeren naar werk een grote stap. Ook kan deze stress hebben bijgedragen aan het ontstaan van je klachten.

Tijdens het onderzoek zullen we uitvragen hoe jij in je werk zit en hoe je werk zich verhoudt tot het uitblijven van je herstel. We zullen, met jouw instemming, contact zoeken met je leidinggevende en deze betrekken in de behandeling. Niet om je medische dossier te bespreken. Wel om begrip te krijgen voor de situatie waarin je je bevindt. En om met je leidinggevende afspraken te maken over welk werk je beter wel en niet kunt doen tijdens de werkopbouw. Om zo sneller te herstellen.

 

Duur van je behandeltraject
Op basis van je wensen en de uitkomsten van ons onderzoek stellen we met jou samen behandeldoelen op en adviseren we je een behandeling. In totaal bieden we 3 verschillende behandelingen. Deze behandelingen zijn ‘inhoudelijk’ gelijk, maar de intensiteit en doorlooptijd en benadering is verschillend. Meer of minder in groepen, heel intensief of juist meer verspreid in de tijd. In overleg met jou wordt er gekozen voor wat het beste bij jou past.

 

Welke behandelingen kennen we?

  • Compacte behandeling (6 weken)
    Je verblijft gedurende 6 weken 5 dagdelen in een specialistisch behandelcentrum van De Gezonde Zaak met een vaste groep mensen. Er zijn zowel groepsgesprekken als individuele gesprekken. Je overnacht ook in het Gasthuis.
  • Intensieve behandeling (12 weken)
    Je verblijft gedurende 6 weken van 3 dagdelen gevolgd door 6 weken van 2 dagdelen in een behandelcentrum van De Gezonde Zaak. Je behandeling vindt deels plaats in een vaste groep. Er zijn zowel groepsgesprekken als individuele gesprekken.
  • Individuele behandeling (18 weken)
    De behandeling duurt circa 18 weken, welke op maat worden ingevuld met individuele gesprekken en groepstrainingen. Soms ben je voor één gesprek bij De Gezonde Zaak, soms ben je er een halve dag en heb je meerdere sessies.

 

 

Voor de cliënt

Voor de cliënt

Contact met
De Gezonde Zaak

Met een verwijzing via deze knop komen uw vertrouwelijke gegevens veilig, via een geheel versleuteld kanaal, bij onze medewerkers terecht.

Voor de werkgever

Voor de werkgever

Specialistische begeleiding

Specialistische behandeling

 

Aanmelden van
werknemers

 

Met een verwijzing via deze knop komen uw vertrouwelijke gegevens veilig, via een geheel versleuteld kanaal, bij onze medewerkers terecht.

Voor de verwijzer

Voor de verwijzer

Specialistische behandeling

Specialistische begeleiding

 

 

Verwijzen van werknemer
naar De Gezonde Zaak

Met een verwijzing via deze knop komen uw vertrouwelijke gegevens veilig, via een geheel versleuteld kanaal, bij onze medewerkers terecht.