Nieuwsoverzicht

Een groeiende groep patiënten met een combinatie van lichamelijke en psychische aandoeningen krijgt niet de juiste zorg, doordat de zorg voor psychische en lichamelijke aandoeningen sterk gescheiden is. Dit is een fundamenteel en complex probleem dat een brede aanpak vraagt.

Minister Schippers van VWS heeft het eerste paramedische hoofdlijnenakkoord afgesloten met brancheorganisaties voor paramedici, fysiotherapeuten, patiënten en verzekeraars. De looptijd is tot eind 2018.

De Gezonde Zaak en Medicinfo bundelen vanaf 1 juli hun krachten en brengen via FitzMe company de bestaande vitaliteitsdiensten naar een nog hoger plan.

Medicinfo heeft de afgelopen jaren zeer succesvol bedrijven geholpen in het vitaler maken van de organisatie en de medewerkers. De Gezonde Zaak is al jarenlang een gerenommeerd speler op het gebied van preventie, leefstijl en vitaliteit.

Veel vrouwen krijgen op een bepaald moment in hun leven te maken met een kinderwens of zwangerschap. Voor vrouwen met psychische of psychiatrische problematiek brengt dit extra vragen en problemen met zich mee, welke tijdens maar ook na de bevalling kunnen optreden.

Dit najaar heeft De Gezonde Zaak haar jaarlijks bijeenkomst georganiseerd met een cliëntenpanel. Dit panel is tot stand gekomen door a-select 80 voormalige cliënten een uitnodiging te sturen om zitting te nemen. Doel van dit panel is om cliënten een platform te geven om mee te denken over het gevoerde beleid, de meerjaren beleidsdoelstellingen en om adviezen te geven hoe de dienstverlening richting cliënten verbeterd kan worden.

Uit controles van Inspectie SZW blijkt dat de meeste werkgevers nog geen beleid hebben om werkdruk aan te pakken. En dat terwijl werkdruk tot verzuim en hoge kosten kan leiden. Ruim een derde van het werkgerelateerde ziekteverzuim komt door werkstress veroorzaakt door werkdruk.

Nederlanders met een verhoogde kans op een depressie worden vanaf volgend jaar preventief doorgelicht door de huisarts. Dat is de bedoeling van de 'Zorgstandaard Depressie' die (huis)artsen, verzekeraars en patiëntenorganisaties aan het ontwikkelen zijn. Kwetsbaar voor een depressie zijn onder anderen mensen met chronische, lichamelijke kwalen, werklozen, alleenstaande moeders en mensen van wie recent de partner is overleden.

"Wij behandelen mensen"

In de gespecialiseerde medische behandelcentra behandelt De Gezonde Zaak al 25 jaar mensen. Dat is ook meteen een statement van Geert-Jan van der Sangen, directeur en oprichter van De Gezonde Zaak. “Wij behandelen mensen, geen klachten.”

 

Complexe problematiek, werkbare oplossingen

Het werk van een dokter kan op papier eenvoudig zijn. Een patiënt presenteert zijn klachten en zowel de arts als de patiënt weten eigenlijk al wat het is. Na één onderzoek is dit bevestigd, de diagnose is gesteld en de behandeling start volgens de geldende beroepsrichtlijnen. Maar wat te doen bij de groep patiënten waarbij dit niet geldt?

 

Een nieuwe studie met hersenscans heeft uitgewezen dat er een verband is tussen afwijkingen in de bloedstroom in het brein en fibromyalgie. Deze studie kan bijdragen aan de erkenning van deze ziekte.

Voor de cliënt

Voor de cliënt

Contact met
De Gezonde Zaak

Met een verwijzing via deze knop komen uw vertrouwelijke gegevens veilig, via een geheel versleuteld kanaal, bij onze medewerkers terecht.

Voor de werkgever

Voor de werkgever

Specialistische begeleiding

Specialistische behandeling

 

Aanmelden van
werknemers

 

Met een verwijzing via deze knop komen uw vertrouwelijke gegevens veilig, via een geheel versleuteld kanaal, bij onze medewerkers terecht.

Voor de verwijzer

Voor de verwijzer

Specialistische behandeling

Specialistische begeleiding

 

 

Verwijzen van werknemer
naar De Gezonde Zaak

Met een verwijzing via deze knop komen uw vertrouwelijke gegevens veilig, via een geheel versleuteld kanaal, bij onze medewerkers terecht.