Ervaringen bij bedrijven

We hebben ruim 25 jaar ervaring met de uitvoering van gezondheidsprogramma’s. Vaak stellen we het programma in nauwe samenwerking met dewerkgever en werknemers samen. Zodat het programma goed past bij het (strategisch) gezondheidsbeleid van de organisatie. Ook maken we waar mogelijk gebruik van middelen die de organisatie  zelf heeft.


Het leuke van het organiseren van deze programma’s is dat uw werknemers op een andere manier met elkaar bezig zijn. Zeker wanneer ze onderling afspraken maakt om door te gaan als het programma is gestopt. Wij zien nog steeds tal van nieuwe initiatieven bij onze klanten die ooit zijn begonnen met het gezondheidsmanagement. Zij nemen bijvoorbeeld samen deel aan de Dam tot Dam loop, beklimmen de Mont Ventoux te beklimmen of gaan gewoon lekker samen lunchwandelen.
We hebben enkele projecten geselecteerd om u een beeld te geven van de gezondheidprogramma's die we bieden aan werkgevers en werknemers.

  

 • Jumbo Supermarkten
  Aan de bijna 2.000 medewerkers die werkzaam zijn in de supply-chain van Jumbo supermarkten heeft De Gezonde Zaak een Preventief Medisch Onderzoek aangeboden. Dit PMO bestond uit het invullen van de vitaliteitsvragenlijst en het afnemen van een leefstijlonderzoek (conditie, fysieke capaciteiten (via Functional Movement Screening), cholesterol- en glucosegehalte en lichaamssamenstelling). Aansluitend kregen de deelnemers een adviesgesprek en begonnen waar nodig aan een vervolgprogramma op het gebied van meer bewegen, gezonder eten of stressmanagement. Tevens werden op de verschillende locaties informatieve workshops georganiseerd voor alle medewerkers rondom bewegen en voeding.
   
 • NCOI Opleidingen
  Alle 1.200 medewerkers van NCOI hebben een Preventief Medisch Onderzoek op maat aangeboden gekregen door De Gezonde Zaak. Na een online screening, waarvoor de vitaliteitsvragenlijst is ingezet, werden de medewerkers indien nodig geïncludeerd voor een verdiepend onderzoek. Dit kon een mentaal onderzoek zijn dat bestond uit een online zelfonderzoek naar stresslekken en energiebronnen, inclusief terugkoppeling door een psycholoog. Dit kon een leefstijlonderzoek waarin onder meer de conditie, de lichaamssamenstelling, het cholesterol- en glucosegehalte en de longfunctie werden gemeten. Of dit kon een fysiek onderzoek zijn, dat bestond uit een fysiotherapeutisch onderzoek en anamnese.
   
 • Gezondere leefstijl voor werknemers met overgewicht
  Voor de Sociale Verzekeringsbank hebben we een programma ontwikkeld om werknemers met overgewicht te bewegen naar een gezondere leefstijl. Aan de hand van een screening onder alle medewerkers is een groep geselecteerd voor deelname aan het programma. Het programma startte met een voedingsanalyse en fittest. Daarna volgde men een beweegprogramma en een workshop over gezonde voeding. Gedurende deze periode stelde elke werknemer met een coach persoonlijke doelstellingen, Ook stelden zij samen  en een persoonlijk verklaringsmodel op, waarom het tot op heden niet gelukt was iets te doen aan het overgewicht. Het programma duurde één jaar.
   
 • Gezondheidsweek
  Op locatie van zorgverzekeraar ONVZ hebben wij een gezondheidsweek georganiseerd. Alle medewerkers vulden vooraf de vitaliteitsvragenlijst in. Tijdens de gezondheidsweek was er via intranet en postercampagnes uitgebreid aandacht voor gezondheidsthema’s. Men kon daarbij deelnemen aan gezondheidstesten, workshops op het gebied van voeding en ontspanning. Ook was er een aangepaste (gezonde) menukaart in de kantine en waren er ontspanningssessies gedurende de pauzes.
   
 • Een gezondere leefstijl voor bouwvakkers
  Bij Van der Vorm Bouw hebben we de medewerkers op de bouwplaats begeleid naar een gezondere leefstijl op hun werk. En daarbuiten. Bewegen en voeding stonden als thema centraal. Na een uitgebreide bewustwordingscampagne met voorlichtingsacties in de bouwkeet zijn de deelnemers uitgebreid getest via een gezondheidstest en een voedingsanalyse. De werknemers die dat nodig hadden zijn vervolgens uitgebreid begeleid door middel van een beweegprogramma en voedingsworkshops. Hierbij is nauw samengewerkt met Van der Vorm, vooral om de ‘taal in de bouwkeet’ te begrijpen.
   
 • Gezondheidscentrum voor ministeries
  Voor en met de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken hebben we een gezondheidscentrum ingericht en geëxploiteerd. In het gezondheidscentrum konden medewerkers van de ministeries terecht voor beweegadviezen, beweeglessen, voedingsanalyse, stresscoaching en workshops op het gebied van voeding, ontspanning en beweging. Ook werden er campagnes en challenges georganiseerd rondom grote sportevenementen (bijvoorbeeld de Tour de France en het WK voetbal). Deze campagnes vonden niet alleen in het gezondheidscentrum plaats, maar ook binnen de ministeries zelf.
   
 • Rust in de tent bij Nike
  NIKE weet alles van bewegen en een actieve leefstijl. Hier hebben we ook de factor ‘rust’ ingebracht. In een door ons ingericht stiltecentrum zijn Yogaworkshops en mindfulnesstrainingen verzorgd. Hier leerden de werknemers tot rust komen. Waarna ze weer vol energieverder konden bewegen voor hun klanten.
   

 

Voor de cliënt

Voor de cliënt

Contact met
De Gezonde Zaak

Met een verwijzing via deze knop komen uw vertrouwelijke gegevens veilig, via een geheel versleuteld kanaal, bij onze medewerkers terecht.

Voor de werkgever

Voor de werkgever

Specialistische begeleiding

Specialistische behandeling

 

Aanmelden van
werknemers

 

Met een verwijzing via deze knop komen uw vertrouwelijke gegevens veilig, via een geheel versleuteld kanaal, bij onze medewerkers terecht.

Voor de verwijzer

Voor de verwijzer

Specialistische behandeling

Specialistische begeleiding

 

 

Verwijzen van werknemer
naar De Gezonde Zaak

Met een verwijzing via deze knop komen uw vertrouwelijke gegevens veilig, via een geheel versleuteld kanaal, bij onze medewerkers terecht.