Accepteren en loslaten

Anita Verwoert, 35 jaar

 ­­
"Tijdens en na mijn zwangerschap had ik last van bekkeninstabiliteit. Ik ben onder behandeling geweest van een bekkenspecialist en fysiotherapeut, maar na de reguliere behandelingen had ik nog steeds veel pijn, en was ik niet in staat om na het einde van mijn zwangerschapsverlof weer normaal te functioneren, laat staan werken.  Na overleg met mijn huisarts is er besloten om een second opinion bij De Gezonde Zaak te doen. Tijdens de intake werd al duidelijk dat er meer aan de hand was waardoor de pijn aanhield. Het werd mij duidelijk dat mijn lichaam en geest in balans gebracht dienden te worden.” Ik heb toen in overleg met de specialist van DGZ gekozen voor de intensieve multidisciplinaire gedragsinterventie van De Gezonde Zaak, een programma van 12 weken.

 

'Het werd mij duidelijk dat mijn lichaam
en geest in balans gebracht dienden te worden'


Weer gaan functioneren in dagelijk leven
Het programma was heel intensief en zwaar, daar zag ik in het begin erg tegenop, maar je weet waar je het voor doet: Je wilt je weer goed voelen en als je merkt dat je vooruitgang boekt, dan motiveert dat enorm en kom je er sterker uit.”

Een belangrijk doel was dat ik eerst weer goed zou gaan functioneren in het dagelijks leven om daarna weer in staat te zijn om werk te zoeken.

In maart ben ik begonnen met het programma en bijna direct na deze start ben ik ook weer dingen gaan doen. Deze uren heb ik langzaam opgebouwd gedurende het programma. Ze laten je echt ervaren wat je nog wel kunt en dat gaf direct vertrouwen en nam een deel van mijn angst weg.


Individuele gesprekken én groepsmodule
Ik kwam binnen als een hoopje ellende, maar in de loop van de tijd, door de individuele gesprekken met de psycholoog en de groepsmodules, kwam naar voren dat het niet alleen de pijn was waar ik mee kwam, maar dat ik zelf daar een grote invloed op had. Ik ben als persoon dan ook veranderd. De modules omgaan met stress (hoe ga je met stressvolle situaties om) en de cognitieve therapie hebben bij mij veranderingen teweeggebracht voor mijn hele leven. Het was een eye opener.

 

'Ik ben een ander persoon geworden,
functioneer weer volledig en de
kwaliteit van leven is nog nooit zo goed geweest'

 

Accepteren en loslaten
Accepteren en loslaten zijn mijn sleutelwoorden geworden. Ik heb leren loslaten om mij schuldig te voelen en leren accepteren dat het is zoals het is. Het was niet alleen luisteren, we kregen ook huiswerk mee. Ik heb veel gehad aan het toepassen van de opdrachten die je mee kreeg. Datgene wat je tijdens het programma doet, daar kan je direct wat mee. Je kunt daar je gedachten op zetten.

De combinatie van de psychologische gesprekken met het beweegprogramma maakt het totaalplaatje. Ik heb altijd veel gesport, maar ik durfde niet meer te bewegen, elke beweging was pijnlijk. Maar door het bewegen onder begeleiding, durf je het weer en ik voelde mij sterker en beter worden. Nu ik beter met de pijn heb leren omgaan, door het blijven bewegen, het beter bewust zijn van de rustmomenten en de afwisseling van de houdingen sport ik weer met vertrouwen. Daarnaast weet ik nu dat wanneer de pijn weer iets meer wordt, dat het ook weer beter wordt. De pijn is nooit helemaal weg geweest, maar na zes maanden het programma te hebben gevolgd, ben ik vol vertrouwen. Ik ben een ander persoon geworden, functioneer weer volledig en de kwaliteit van leven is nog nooit zo goed geweest.


Ik ben dankbaar, voelde me welkom en serieus genomen
Ik ben de mensen die werken bij De Gezonde Zaak heel dankbaar voor datgene wat ik bereikt heb. Het zijn lieve, begripvolle mensen die hart voor hun werk hebben. Je voelt je welkom en serieus genomen. Ik zat in de put, dan heb je mensen nodig die je met je meedenken, je sturen en advies geven."

 

 

Voor de cliënt

Voor de cliënt

Contact met
De Gezonde Zaak

Met een verwijzing via deze knop komen uw vertrouwelijke gegevens veilig, via een geheel versleuteld kanaal, bij onze medewerkers terecht.

Voor de werkgever

Voor de werkgever

Specialistische begeleiding

Specialistische behandeling

 

Aanmelden van
werknemers

 

Met een verwijzing via deze knop komen uw vertrouwelijke gegevens veilig, via een geheel versleuteld kanaal, bij onze medewerkers terecht.

Voor de verwijzer

Voor de verwijzer

Specialistische behandeling

Specialistische begeleiding

 

 

Verwijzen van werknemer
naar De Gezonde Zaak

Met een verwijzing via deze knop komen uw vertrouwelijke gegevens veilig, via een geheel versleuteld kanaal, bij onze medewerkers terecht.